Facebook Pixel

BLACK FRIDAY POPUSTI! Dodatnih -20% na već snižene modele do -30%! Pogledajte ponudu

ZAMENA VELIČINE I ZAMENA ARTIKLA ZA DRUGI

Rok za zamjenu

Zamjenu artikla možete obaviti u roku od 15 dana od trenutka prelaska artikla u Vaše vlasništvo.

 

Zamjena

U slučaju da ste nakon prijema artikla utvrdili da smo Vam poslali pogrešan ili eventualno oštećen artikal, zamjenu ovog artikla možete izvršiti o našem trošku.

Uslov da ostvarite zamjenu artikla o našem trošku, je da nam artikal vratite isključivo EuroExpress  brzom poštom, i da EuroExpress-u obavezno napomenete, da se šalje O TROŠKU IVEX-a - PREKO UGOVORA.

Najbolje je da nas kontaktirate putem email-a ili telefona, kako bismo mi kreirali nalog EuroExpress brzoj pošti, za preuzimanje robe od Vas.

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju da nam artikal pošaljete nekom drugom brzom poštom, pošiljka neće biti primljena, već će Vam biti vraćena, i u tom slučaju svi troškovi slanja i povrata idu na Vaš trošak.

Artikal nam šaljete na adresu sa računa, sa naznakom problema koji je nastao, uz račun, odnosno dokaz o kupovini.

Potrošač nema pravo na zamjenu artikla u slučaju isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke. Dakle, u slučaju da je proizvod otpakovan, pretpostavlja se da je isti korišćen, zbog čega potrošač nema pravo da odustane od ugovora, ili izvrši zamjenu, ako je rječ o donjem vešu, kupaćim gaćama, kupaćim kostimima, čarapama.

Artikal ne možete samoinicijativno mijenjati u nekom od maloprodajnih objekata IVEX-a.

Artikal nije moguće mijenjati ukoliko je nošen – što se može utvrditi ekspertizom.

 

Zamjena artikla za drugi

Uslov da izvršite zamjenu artikla je da cijena zamjenskog artikla bude ista ili veća od cijene artikla koji želite da zamjenite.

Da biste realizovali zamjenu, molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme.

 

U ovom slučaju, artikal nam možete poslati bilo kojom brzom poštom o Vašem trošku.

Artikal nam šaljete na adresu sa računa, uz račun, odnosno dokaz o kupovini.

Dostava zamjenskog artikla takođe ide o Vašem trošku.

 

Zamjena za drugu veličinu

Ukoliko ste nakon prijema artikla utvrdili da Vam ne odgovara veličina, molimo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme.

I u ovom slučaju, artikal nam možete poslati bilo kojom brzom poštom o Vašem trošku.

Artikal nam šaljete na adresu sa računa, uz račun, odnosno dokaz o kupovini.

Dostava zamjenskog artikla takođe ide o Vašem trošku.

 

Predlažemo Vam da kada nam šaljete robu o Vašem trošku, bilo u cilju zamene ili odustajanja od kupovine, robu šaljete preko EuroExpress brze pošte, jer su oni naš poslovni partner.

U slučaju bilo kakvih sporova ili problema, mnogo je lakše da iste rješavamo sa svojim poslovnim partnerom, nego sa firmama koje to nisu.

Naravno, na Vama ostaje izbor brze pošte, preko koje ćete nam poslati robu kada šaljete o svom trošku.

 

Rok za realizaciju zamjene

Rok za realizaciju zamjene artikla je 15 dana od trenutka podnošenja zahtjeva od strane kupca, a nakon prijema vraćenog artikla.

 

Troškovi isporuke

Troškove isporuke, prilikom zamjene artikla, snosi kupac, osim u slučaju kada je kupac dobio neispravan ili pogrešan artikal.

 

NAPOMENA

Vašom potvrdom porudžbine, odnosno klikom na dugme PORUČITE - na stranici za kupovinu, saglasni ste sa uslovima zamjene artikla.