Luxilon

Luxilon

Luxilon nudi širok spektar žica koje su dizajnirane za različite stilove igre. Dostupne su u različitim debljinama, tvrdoćama i elastičnostima, te svaki igrač može pronaći savršene žice koje odgovaraju njegovom stilu igranja. Luxilon je popularan izbor među profesionalnim teniserima jer im pomaže da postignu najbolje rezultate na terenu.

Brend je 1992. godine osnovao belgijski preduzetnik Bob Paesbrugghe. Njegov cilj je bio da stvori tenisku žicu koja bi bila izdržljivija i pružala bolje performanse od tradicionalnih žica. Paesbruggheova inovacija dovela je do stvaranja prve Luxilon žice, ALU Power, koja je brzo postala omiljena među profesionalnim teniserima.

Danas, Luxilon ostaje na čelu industrije teniskih žica, neprestano razvijajući nove proizvode kako bi zadovoljio potrebe igrača na svim nivoima. Brendu su ukazali povjerenje vrhunski teniseri širom svijeta, a njegove žice su korišćene za osvajanje brojnih grend slem titula.

Pored svojih visokokvalitetnih teniskih žica, Luxilon nudi i niz drugih teniskih dodataka, uključujući držače, prigušivače vibracija i alate za žičenje. Svojom posvećenošću inovacijama, kvalitetu i performansama, Luxilon je brend koji nastavlja da pomjera granice teniske industrije i pomaže igračima da ostvare svoj puni potencijal na terenu.

Proizvodi koji odgovaraju odabiru nisu pronađeni.